AUSTRALIA SE INTRECE PE SINE LA CRESTEREA ECONOMICA

_75286224_459068561

Australia bate prognoza de creştere
Economia Australiei a crescut mai mult decât s-a prevăzut în primele trei luni ale anului, stimulată de o creștere a exporturilor și a consumului intern. Creșterea a fost de 1,1% în perioada ianuarie – martie. Cei mai mulți analiști au prognozat o creștere de 0,9 % . Ritmul anual de creștere a fost cel mai mare din ultimii doi ani, de 3,5 %.

Cu toate acestea, unii analiști sunt de părere ca cifrele au indicat că economia Australiei este încă prea dependentă de sectorul minier, ceea ca a adus un motiv de îngrijorare. Sectoarele miniere, au reprezentat aproximativ 80 % din creștere în primul trimestru, conform cifrelor Biroul Australian de Statistică. Pe de altă parte, Reserve Bank of Australia a lăsat rata dobânzii neschimbată, la un nivel record de 2,5% .

În ultimii ani, sectorul minier a condus economia australienă, dar din cauză că o creşterea în pieţele cheie, cum ar fi China a încetinit, au apărut procupări referitoare la cereerea de resurse din Australia care ar putea scădea şi în cele din urmă ar costa economia acesteia. Ca urmare, factorii de decizie politica au încercat să impulsioneze creșterea economică în alte domenii. Printre măsurile luate de autorităţi, se numără reducerea costurile de creditare pentru consumatori și întreprinderi.
Potrivit guvernului, economia australiană va crește cu 2,5 % în acest an.

http://www.bbc.com/news/business-27691884

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2