AUSTRALIA NO

 

  •  toyotaIndustria auto întoarce spatele Australiei

În momentele de vârf se fabricau peste 400.000 de automobile în Australia. În prezent, abia dacă se mai fac apoximativ 200.000. Iar până la sfârșitul anului 2017 nici nu se vor mai face, pentru că giganții Ford, GM împreună Toyota vor să se retragă de pe sudicul continent. Deciziile sunt devastatoare, spune guvernul australian.

 

Se termină vremea Australiei ca bază importantă de producție pentru automobile. Costurile ridicate și moneda locală puternică a determinat de asemenea ca liderul mondial al industriei, Toyota, să întrerupă producția până la sfârșitul anului 2017. Iar gigantului japonez îi urmează Ford și GM. În câțiva ani nu vor mai fi prezenți nici unul din marii producători de pe piața globală de automobile.

 

Toyota a anunțat că în ciuda eforturilor, producția pe continentul australian nu se mai merită. Nu sunt foarte mulți factori care să influențeze acest lucru. Apoximativ 2500 de joburi au fost afectate direct și de asemenea multe joburi de la furnizori. Toyota a început de mai bine de o jumătate de secol producția în Australia.

 

Au fost perioade când cel de-al cincilea continent deținea o industrie auto foarte vibrantă. În 2004 se produceau aici mai bine de 400.000 de automobile pe an, dar în anul 2012 au fost produse puțin peste 200.000. În locul Australiei, o țară cu 23 de milioane de locuitori, producătorii auto vor alege foarte probabil locații precum Indonezia, țară deja aleasă de mulți furnizori, unde costurile sunt mai reduse iar clasa de mijloc este în plină creștere și dezvoltare.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Auto-Branche-kehrt-Australien-den-Ruecken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =