Austria amenință Grecia cu excluderea din spațiul Schengen

65166317Refugiații trec necontrolați granița greco-turcă. Grecii argumentează că traficul este dificil de controlat, iar ministerul de interne austriac consideră că acest argument este un mit. Iar acesta solicită, de asemenea, consecințe.

Austria amenință Grecia cu excluderea din spațiul care permite libera circulație în spațiul UE, datorită indiferenței sale în criza refugiaților. Ministrul austriac de interne, Johanna Mikl-Leitner, spune pentru Welt am Sonntag că dacă un stat membru al acordului Schengen eșuează repetat în respectarea obligațiilor sale și nu acceptă ajutor decât cu reticență, atunci aceasta este singura soluție. Dacă guvernul de la Atena nu se implică mai mult pentru asigurarea granițelor Uniunii, atunci se poate discuta deschis și despre excluderea lor din spațiul Schengen.

Mikl-Leitner spune că argumentul dat de greci, conform căruia granița dintre Grecia și Turcia nu poate fi controlată, este un mit. Marina greacă deține una dintre cele mai puternice flote din Europa, iar navele civile pot fi utilizate pentru controlul și înregistrarea fluxurilor de imigranți.

Răbdarea multor europeni se apropie de sfârșit, a spus politicianul. S-a vorbit mult, acum este nevoie de fapte. Este vorba despre stabilitatea din întreaga Europă. Și despre protejarea ordinii și siguranței.

http://www.n-tv.de/politik/Oesterreich-droht-Griechen-mit-Schengen-Aus-article16834876.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − = 70