Austria are în plan emiterea de obligațiuni de 100 de ani până în 2117-ați citit bine, 2117!

Politica de dobândă zero a Băncii Central Europene are un impact remarcabil: pe piața de obligațiuni analiștii se pregătesc pentru emiterea unor hârtii de valoare pe termen foarte lung. Scadența hârtiilor va fi în anul 2117, când primii semnatari vor fi decedat demult.

Austria ar putea deveni prima țară din zona euro care să ofere pe piață obligațiuni cu scadență de 100 de ani. Republica alpină analizează în prezent posibilitatea emiterii unor hârtii cu scadență pe termen ultra-lung pe piața obligațiunilor într-o așa-numită procedură sindicalizată.

La începutul săptămânii în cercurile apropiate consorțiului bancar era clar că Austria urmărește emiterea de obligațiuni euro cu scadență pe 100 de ani, în funcție de interesul care va fi manifestat de investitori. Potențiala emitere a unei astfel de hârtii este un semn al faptului că piața nu exclude posibilitatea finanțărilor pe termen foarte lung, spune strategul Antoine Bouvet de la Mizuho International.

Pentru că politica dobânzilor nule și achizițiile de obligațiuni ale Băncii Central Europene au pus presiune pe randamentele obligațiunilor și costurile de finanțare pentru emitenți scad constant, statele și companiile din zona euro au posibilitatea de a împrumuta capital pe perioade tot mai lungi. Cu toate acestea, mulți investitori se așteaptă ca BCE să înceapă în curând relaxarea politicii sale monetare, dar procesul s-ar putea amâna, el fiind așteptat pentru începutul anului viitor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Osterreich-plant-100-jaehrige-Anleihe-article20028045.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 24