Austria interzice ca femeile să se acopere complet

Articolele de îmbrăcăminte precum Burka vor fi interzise pe viitor în Austria. În afară de asta nu va mai fi voie să se distribuie exemplare din Coran, decid cei de la Viena. În pachetul de legi face parte și o propunere care prevede că cine cere azil trebuie să se comporte exemplar pentru o perioadă determinată de timp pentru a-l primi.

Austria interzice utilizarea în spațiul public a articolelor de îmbrăcăminte care acoperă complet fața femeii. Interdicția Burkăi introdusă de guvernul de la Viena este o parte dintr-un nou program de integrare a populației de origine musulmană. Guvernul negru-roșu a convenit asupra punctelor importante ale pachetului după debutul coaliției în luna ianuarie. Pe lângă Burka, mai sunt interzise în spațiul public articolele de îmbrăcăminte care acoperă complet corpul, până la baza picioarelor sau alte articole care acoperă fața femeilor.

Conform noului program pe viitor va fi interzisă și distribuirea de exemplare din Coran. În afară de asta pachetul prevede ca solicitații de azil să treacă un an de zile printr-o serie de cursuri de limbă și valori germane. Măsurile sunt îndreptate în special în direcția refugiaților cu origini cunoscute și solicitanților de azil care prezintă perspective bune de formare.

Solicitanții de zil ar trebui de asemenea să presteze muncă gratuită în folosul comunității. Cine refuză, va trebui să suporte reduceri de la venitul minim garantat. “Doar așa oamenii vor învăța ce înseamnă respectul pentru restul societății”, spune Ministrul Austriac pentru Afaceri Externe și Integrare, Sebastian Kurz (partidul ÖVP). La trei luni după ce și-au depus cererea de azil refugiații vor putea munci legal. Secretarul de stat competent, Muna Duzdar (SPÖ) a vorbit despre o schimbare de paradigmă. Guvernul estimează costuri de 200 de milioane de euro pentru implmentarea măsurilor până în anul 2018.

http://www.n-tv.de/politik/Osterreich-verbietet-Vollverschleierung-article19768915.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 4 = 13