Austria oferă hârtii bizare pe piața de capital

Banii înapoi în 100 de ani. Republica din Alpi alege căi neobișnuite în campaniile sale de finanțare publică. Agenția Financiară de la Viena aruncă pe piață o obligațiune din domeniul scadențelor pe termen ultra-lung. Investitorii reacționează cu entuziasm.

Dobânzile reduse fac posibile situații nemaivăzute: Austria recurge pentru prima dată în istorie la emiterea de obligațiuni cu scadență pe termen ultra-lung. Hârtiile de valoare vor fi scadente peste 100 de ani. Până acum scadența maximă pentru obligațiunile de stat austriece era de 70 de ani.

Obligațiunile seculare vor fi rambursate conform datelor oficiale pe data de 20 septembrie 2117. Există multe comenzi, spune purtătorul de cuvânt al Agenției Financiare Federale din Austria, Christian Schreckeis. La scurt timp înaintea închiderii piețelor, cererea pentru acest document de valoare a fost de peste 11 miliarde de euro.

De asemenea, documentul nu este deosebit de profitabil. Randamentul oferit pentru suma împrumutată este între 2 și 2,05%. În comparație cu randamentele obligațiunilor guvernamentale convenționale, această dobândă este mare: pentru o obligațiune germană cu o scadență de peste zece ani randamentul se află în prezent la 0,34%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Osterreich-bietet-bizarren-Schuldschein-an-article20029487.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =