Austria va ajunge în sfârșit pe Google Street View

Serviciul de navigație virtuală “Street View” al Google a început joi să adune imagini cu străzile și monumentele din Austria, ultima țară din UE, alături de Germania, care este aproape absentă din acest serviciu de cartografiere al gigantului american al internetului, relatează AFP.

O mașină a “Street View”, care poate fi recunoscută după camera de pe acoperiș, circulă deja pe străzile Vienei și va captura imagini în mai multe regiuni ale Austriei până în noiembrie, a anunțat Google.

De la lansarea sa în SUA în 2007, serviciul Google Street View a fotografiat destinațiile cele mai izolate de pe planetă, dar Austria constituie una dintre foarte rarele zone albe din UE din cauza chestiunilor de reglementare legate de colectarea de date private.

În 2010, Autoritatea austriacă de protecție a datelor a somat Google să întrerupă adunarea imaginilor pe care o începuse în această țară pentru serviciul “Street View”. Între timp, interdicția a fost ridicată, dar operațiunea de a filma și fotografia străzile și obiectivele nu a fost reluată, o excepție notabilă în această țară cu un turism înfloritor hibernal dar și estival.

Cu prilejul acestei relansări, Google s-a angajat să nu filmeze videoclipuri și să blureze fețele sau plăcuțele de înmatriculare. Imaginile adunate ar urma să fie disponibile pe serviciul de cartografiere virtuală al Google “în șase până la 12 luni”, a declarat pentru AFP Wolfgang Fasching-Kapfenberger, purtător de cuvânt al Google Austria.

Acoperirea teritoriului german de către Street View este de asemenea parțială, potrivit hărții vizibile pe site-ul serviciului de navigație. Ca și în Austria, Google s-a lovit în Germania de chestiunea sensibilă a colectării de date cu caracter privat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 35