Austriecii construiesc BMW Z4 și Toyota Supra

28967-5742ba65a4477

BMW și Toyota lucrează împreună la un nou automobil sport. Pentru BMW va fi baza noii generații de automobile Z4, în timp ce Toyota vrea să renoveze modelul Supra. Producția bolizilor va avea loc în Austria.

Este deja cunoscut faptul că BMW cooperează cu Toyota pentru dezvoltarea unui automobil sport. Pentru producătorul japonez acest lucru ar trebui să revigoreze bătrânul Supra, pentru care compania a efectuat acum câțiva ani studiul FT-1, iar pentru BMW va însemna urmașul seriei Z4.

După informațiile cotidianului local de la Graz, “Micul ziar”, Magna ar fi primit contractul pentru producția automobilului sport. Printre altele, Magna produce în prezent pentru BMW modelele Mini Countryman și Mini Paceman. Această comandă va ajunge însă la final, iar austriecii vor trebui să preia responsabilitatea producerii modelelor Supra/Z4.

Datorită numărului foarte scăzut de unități ce vor fi produse, urmașul lui Z4 ar fi fost luat drept glumă din punct de vedere al costurilor de producție și aducerea sa pe piață. Toyota și BMW au descoperit însă sinergii corespunzătoare pentru a dezvolta împreună acest proiect, care poate fi profitabil de ambele părți. Lider în munca de dezvoltare va fi BMW, compania ar fi fost deja surprinsă testând prototipuri care seamănă ca design cu un viitor Z4.

Urmașul lui Z4 va avea, în comparație cu predecesorii săi, un aer mai masculin și un design mai “musculos”, dacă este să privim la dimensiunile sale exterioare. Pe lângă o variantă cu acoperiș decopertabil, va exista și o versiune Coupe cu construcția unui acoperiș fix, care este de asemenea bază și pentru Toyota Supra.

BMW ar putea contribui, de asemenea, cu sistemul convențional de propulsie, care variază în prezent din punct de vedere al performanței între 156 și 340 de cai putere. Nivelul general de performanță este de așteptat să crească însă în noua versiune. Motoarele supralimentate cu patru cilindri pe benzină și o capacitate de doi litri sunt cadidați siguri. Nu se știe dacă timpul va permite implementarea unor versiuni cu șase cilindri sau chiar a unei versiuni mai economice cu trei cilindri. Este însă foarte posibil ca Toyota să apeleze la variante tehnologice mai avansate, pentru implementarea unei versiuni hibrid care să înregistreze valori CO2 mai reduse.

http://www.n-tv.de/auto/Oesterreicher-bauen-BMW-Z4-und-Toyota-Supra-article17762601.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 + = 61