Autobuzele londoneze sunt mai ecologice

Englezii sunt un popor de băutori de ceai. În viitor ei ar trebui să consume mai multă cafea în interesul reducerii emisiilor de CO2. În Londra circulă de patru săptămâni un autobuz care folosește ca și combustibil diesel obținut din cafea.

Combustibilul din zaț de cafea va face din autobuzele publice din Londra un mijloc de transport mai ecologic. Concernul petrolier Shell și compania de tehnologie Bio-Bean au dezvoltat un proces de generare combustibil sintetic din uleiul conținut în zațul de cafea, iar împreună cu alte componente de biocombustibil este amestecat cu motorina convențională cu care funcționează autobuzele din Londra.

Pentru producția sa, Bio-Bean a adunat cantități mari de zaț de cafea de la lanțuri de cafenele ce își desfășoară activitatea în capitala britanică și l-au prelucrat în ulei. De la finalul lunii noiembrie un autobuz circulă doar cu biodiesel pe bază de cafea. Avantajul este că motorul nu trebuie să sufere modificări pentru a folosi acest combustibil ecologic.

La început însă, acest tip de combustibil poate fi obținut doar în cantități reduse. În total cele două companii au obținut până acum 6000 de litri de ulei de cafea. Această cantitate nediluată este suficientă pentru a alimenta un autobuz timp de un an de zile. În total sistemul public de transport din Londra arde anual 240 de milioane de litri de motorină.

https://www.n-tv.de/auto/Londoner-Bus-faehrt-mit-Kaffee-Diesel-article20203049.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 30