Automobilele electrice împing furnizorii către faliment

IMG_1334

Industria auto o duce foarte bine în prezent, chiar și furnizorii din domeniu. Dar pe viitor mulți intermediari extrem de specializați din domeniu își vor înceta activitatea, cred administratorii germani de insolvențe. Anumite componente pe care aceștia le produc nu vor mai fi necesare pe viitor.

Administratorii insolvenței prevăd un val de insolvențe printre furnizorii germani ai industriei auto odată cu producerea în masă a automobilelor electrice. Peste 100.000 de locuri de muncă ar urma să fie eliminate complet, spune directorul Asociației Profesionale a Dreptului Insolvenței din cadrul Baroului German, Martin Prager. Multe părți din motorul cu ardere internă, de la pistoane la cutii de viteze nu vor mai fi necesare pe viitor.

Acest lucru ridică întrebări existențiale pentru furnizorii extrem de specializați din industria auto, de la intermediari până la concerne cu renume. Mulți dintre aceștia nu vor supraviețui tranziției, spune Prager. O companie din zece nu va putea fi salvată în cazul unei crize de strategie, se arată într-un studiu al companiei de consultanță, Roland Berger.

În industria auto există astăzi peste un milion de locuri de muncă doar pentru dezvoltarea și producția de motoare cu ardere internă, fie ele pe bază de benzină ori diesel. 100.000 dintre acestea se vor pierde complet, este o estimare realistă, spune Prager. Astăzi sunt înmatriculate 26.000 de automobile electrice și 130.000 de hibride, iar 45 de milioane rulează pe bază de benzină sau motorină. Dar VW, Mercedes și BMW vor ca în următorii ani să lanseze pe piață zeci de modele electrificate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/E-Autos-treiben-Zulieferer-in-den-Ruin-article19693415.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 + = 57