Autoritatea americană de mediu o critică pe Merkel

Autoritatea californiană CARB anchetează Volkswagen pentru a afla activitățile ce s-au desfășurat ani de zile în spatele manipulărilor motoarelor diesel. În anul 2010 directorul autorității s-a întâlnit cu cancelarul german. Dar acesta ar fi reacționat complet diferit de așteptările ecologiștilor.

Autoritatea californiană CARB a acuzat-o indirect pe Angela Merkel de complicitate în scandalul manipulărilor de la Volkswagen. Directoarea CARB, Mary Dolores Nichols, a raportat comisiei de anchetă a Bundestag despre o întâlnire cu Merkel din aprilie 2010 de la Los Angeles, în care i-a povestit cancelarei despre valorile foarte mari ale oxidului nitric emise de automobilele diesel vândute în California. Cancelarul va trebui să dea miercuri răspuns întrebărilor membrilor acestei comisii.

Merkel a spus că limitele de emisii de dioxid de azot sunt prea stricte, ceea ce dăunează automobilelor, citează Nichols. După ce își aduce aminte directoarea CARB, Merkel ar fi acționat ca un purtător de cuvânt bine instruit a industriei auto germane. Această profunzime a detaliilor nu și-a putut-o imagina nici în cazul unui președinte american. Nichols s-a alăturat discuției din SUA prin intermediul videoconferinței. La micul dejun oficial ce a avut loc între cei doi în urmă cu peste șapte ani Merkel a luat atunci parte la eveniment la invitația fostului guvernator american, Arnold Schwarzenegger.

Verzii și cei de stânga acuză guvernul federal că ar fi luat apărarea industriei germane timp de ani de zile în ascunderea diverselor fapte, inclusiv în cazul scandalului emisiilor. Ei ar fi știut de multă vreme că motoarele produc în condiții reale cantități mai mari de emisii decât în condiții de laborator.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Umweltbehoerde-kritisiert-Merkel-article19732208.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 54