Autoritățile americane avertizează cu privire la Samsung Note 7

ap-16224185574947

Agenția Americană pentru Protecția Consumatorului cere proprietarilor de smartphone-uri Samsung Galaxy Note 7 să nu îl mai utilizeze. Telefonul se poate supraîncălzi datorită acumulatorului și poate lua foc.

Smartphone-ul premium Galaxy Note 7 dezvoltă tot mai multe probleme pentru liderul de piață Samsung. În SUA Agenția pentru Protecția Consumatorului avertizează utilizatorii să închidă imediat dispozitivul pentru că există un pericol iminent de incendiu.

Se va lucra împreună cu compania sudcoreeană la o campanie oficială de rechemare, anunță autoritatea americană CPSC. Până atunci se recomandă ca modelul să nu fie utilizat. De asemenea, se verifică dacă este suficient ca clientul să fie compensat printr-un dispozitiv din același model. Anterior autoritatea americană de zbor, FAA, a avertizat că telefonul trebuie oprit în timpul zborului și recomandă să nu se plaseze în bagaje.

La două săptămâni după startul vânzărilor Samsung a demarat la începutul lunii septembrie o campanie de schimbare a telefoanelor, care se poate prelungi pe o perioadă de câteva luni. Afectate sunt, pe lângă SUA, țări precum Coreea de Sud, unde există cele mai multe probleme cu acumulatorii.

Costurile rechemărilor oficiale vor fi astronomice, spune expertul în probleme de producție, Jahan Rasty. Ei trebuie să despăgubească oamenii, să rezolve problema și să aducă pe piață un model care nu are aceeași problemă. Dacă e să privim și la paguba de imagine, analiștii consideră că pierderea vânzărilor și costurile asociate rechemărilor vor totaliza costuri de peste cinci miliarde de dolari pentru companie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Behoerde-warnt-vor-Samsungs-Note-7-article18609816.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − = 48