Autoritățile bancare anunță noi teste de stres

Daniele-Nouy

Autoritățile bancare anunță noi teste de stres

Șefa autorității de supraveghere bancară, Nouy, vrea să verifice din nou anul următor băncile, ca măsură de precauție. Surprinzător de pozitivă este poziția băncilor grecești.

Cele mai mari bănci din Europa trebuie să se supună anul ce vine la un nou test de stres bancar. Asta a anunțat șefa autorității europene de supraveghere bancară, Daniele Nouy, într-un interviu pentru Welt am Sonntag.

Anul viitor va avea loc un test de stres public general. Dar acesta este posibil să afecteze mai puține bănci decât cele implicate în testele anterioare care sunt sub supraveghere directă, a spus Nouy pentru ziar. În același timp există teste reduse ca dimensiuni direcționate pe anumite riscuri specifice. Când băncile sunt întrebate de exemplu, “ce s-ar întâmpla dacă…?”, acesta este un tip de test de stres, spune cea mai mare supraveghetoare de la Banca Centrală Europeană.

Băncile grecești și-au făcut temele, spune Nouy. Aceste instituții sunt nu doar solvente, dar și lichide. Supraveghetorii greci au făcut o treabă bună în ultimii ani pentru recapitalizarea și restructurarea sectorului financiar. Faze dificile au existat și în trecut pentru băncile grecești. Dar niciodată acestea nu au fost atât de bine pregătite ca și acum.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bankenaufsicht-kuendigt-neue-Stresstests-an-article15250051.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 8 =