Autoritățile comandă retragerea Touareg

Chiar și doi ani mai târziu după publicarea scandalului emisiilor, Biroul Federal pentru Vehicule Motorizate din Germania descoperă și alte nereguli în mașinile oamenilor. De data aceasta este vorba despre SUV-uri. Clienții trebuie să se prezinte în ateliere pentru a le fi instalată o actualizare de software care va rezolva problema.

Scandalul diesel de la Volkswagen renaște la doi ani după primele dezvăluiri. Datorită unor tehnologii de evacuare necorespunzătoare, Biroul Federal pentru Vehicule Motorizate din Germania (KBA) a ordonat rechemarea vehiculelor din modelul Touareg. Dintre acestea 25.800 de vehicule afectate se află în Germania, iar la nivel mondial numărul lor se ridică la 57.600.

Afectate sunt VW Touareg cu motor de trei litri și conforme cu noua normă Euro 6. Producția vehiculelor noi a fost deja oprită de cei de la Volkswagen. O nouă versiune a software-ului prezentată de cei de la VW a fost verificată și aprobată între timp de KBA. Un purtător de cuvânt al VW a declarat că au fost afectate modelele dintre anii 2014 și 2017. KBA a postat vineri pe pagina sa web informația privind rechemarea.

Autoritatea a precizat că s-au identificat două dispozitive ilegale de mascare a emisiilor în sistemul de purificare de pe Touareg. Pe de o parte, s-a încercat ameliorarea valorilor emisiilor atunci când mașina este conectată la bancul de test, dar sistemul se dezactivează când mașina este pe șosea. Pe de altă parte, la vehiculele cu catalizator SCR pentru emisii s-a implementat o strategie care în anumite condiții limitează ineficient consumul de soluție AdBlue. Un catalizator SCR este considerat în prezent ca cea mai modernă soluție pentru un control mai eficient al emisiilor. Împreună cu soluția AdBlue, care este injectată în fluxul de gaze de eșapament, oxizii nocivi de azot sunt reduși ca și volum și transformați în simplu azot.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Behoerde-ordnet-Touareg-Rueckruf-an-article20181779.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 28