Autorităţile de reglementare din China în vizită la birourile Microsoft

_76590186_154746219

Autorităţile de reglementare din China în vizită la birourile Microsoft
Microsoft a confirmat că oficialii Administrației de Stat pentru Industrie și Comerț din China- organismul responsabil cu aplicarea legilor in afaceri, au vizitat o parte din birourile sale.

Firma, care nu a fost acuzată până acum de vre-o ilegalitate, nu a dezvăluit motivul vizitei, dar rapoartele mass-media spun că gigantul de tehnologie s-ar putea confrunta cu o potenţială investigație anti-trust. Microsoft a declarat că “va aborda orice problemă guvernamentală”.
Orice potenţială investigație în China, o piață-cheie de crestere pentru firmele de tehnologie la nivel mondial, ar fi un pas înapoi pentru Microsoft. La inceputul acestui an, China a anuntat ca va fi interzis de guvern utilizarea Windows 8, cel mai recent sistem de operare al Microsoft.

Vizitele la birourile Microsoft vin la doar câteva zile după ce regulatorul anti-trust din China a declarat că Qualcomm, unul dintre cei mai mari producatorii de cipuri mobile din lume, a folosit puterea de monopol în stabilirea taxelor de licențiere. Cu toate acestea, unii susțin că, China foloseşte probe anti-trust pentru a proteja firmele interne.
http://www.bbc.com/news/business-28519908

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =