Autoritățile forțează VW la rechemări

volkswagen-produktion-usa
Biroul Federal al Transporturilor din Germania forțează Volkswagen să ia măsuri drastice ca urmare a scandalului privind emisiile de gaze. Concernul primește o avertizare de rechemare a tuturor mașinilor echipate cu motor diesel și software modificat. Între timp, VW primește în SUA alte reglementări suplimentare.

Biroul Federal al Transporturilor din Germania ordonă Volkswagen să aplice obligatoriu rechemarea a 2,4 milioane de automobile diesel afectate de software-ul malițios. O reparație voluntară propusă de VW nu este suficientă, spun autoritățile. Asta a declarat un purtător de cuvânt al Ministrului Transporturilor de la Berlin.

Volkswagen a trimis ca urmare a scandalului un plan cuprinzător de măsuri pentru soluționarea acestuia. Detaliile rechemării nu au fost menționate.
Acțiunea de rechemare este obligatorie pentru orice proprietar, declară ministrul federal al transporturilor, Alexander Dobrindt.

În mod oficial drumul către atelier este prevăzut să fie efectuat până în anul 2016. Pentru situații specifice despre programul rechemărilor, este prea devreme, pentru că multe detalii ale renovărilor din ateliere trebuiesc încă clarificate. Dacă șoferii afectați nu se vor autosesiza, atunci aceștia vor fi anunțați prin scrisoare. Acolo vor primi și detalii procedurii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Behoerde-zwingt-VW-zu-Rueckrufen-article16141416.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 14 = 22