Autoritățile UE cer amenzi pentru britanici

Marea Britanie importă produse textile din China, precum o fac și alte țări europene. Dar britanicii nu se supun legislației vamale. Iar astfel economia țării ar putea să se confrunte cu amenzi.

Datorită unor fraude vamale de proporții Marea Britanie ar fi obligată să achite, potrivit autorității europene OLAF amenzi în valoare totală de două miliarde de euro. OLAF a informat Comisia UE că va recupera suma din partea guvernului britanic. Aceasta acuză autoritățile vamale britanice că pe parcursul anilor ar fi permis accesul pe piața UE a articolelor textile și de încălțăminte din China la prețuri semnificativ sub valoarea lor reală.

Prin “estimări fictive și falsificări” precum și prin “declarații vamale incorecte” între anii 2013 și 2016 ar fi fost importate în UE prin Marea Britanie articole textile și de încălțăminte la prețuri mult sub cele medii din uniune. Pagubele provocate prin aceste fraude vamale bugetului UE sunt de aproximativ 1,99 miliarde de euro. Potrivit OLAF, fraudele din Marea Britanie continuă și în prezent. Comisia Europeană trebuie acum să decidă cu privire la recuperarea prejudiciului.

Acuzații sunt “grupări criminale organizate”, care activează în interiorul UE prin intermediul unor “rețele criminale”. Potrivit datelor, produsele sunt destinate comercializării pe piața neagră în alte state membre ale uniunii. De asemenea, aceste practici au cauzat pierderi masive la încăsările din TVA în țările respective. OLAF vorbește despre prejudicii suplimentare în colectarea taxelor naționale în valoare de 3,2 miliarde de euro între 2013 și 2016.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-Betrugsbehoerde-fordert-Strafe-fuer-Briten-article19734641.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 32