Avantaje pe care realitatea augmentată le poate oferi industriei auto (3)

Realitatea augmentată joacă un rol crucial în faza de design a unui vehicul. Aceasta dă producătorilor avantajul de a face din produsele lor automobilistice unele mai bune și mai eficiente.

Prin intermediul tehnologiilor de realitate augmentată, inginerii pot modifica sau îmbunătăți piese în etapele incipiente ale dezvoltării, reducând prin urmare timpul și costurile ocazionate de faza de lansare. Producătorii vor avea o imagine generală despre cum se va comporta mașina odată ce ea va ajunge pe șosele.

Volkswagen se află de asemenea într-o situație favorabilă din acest punct de vedere. Compania folosește realitate augmentată spațială pentru a compara datele virtuale cu designul real al vehiculului, analizând pe loc performanța componentelor. Designul nu va trebui să treacă prin faza de prototip fizic, pentru că doar conceptele acceptate vor fi implementate în realitate.

S-a mai menționat faptul că realitatea augmentată permite oamenilor să testeze automobilele fără ca ele să existe în preajmă. În mod similar, tehnologia permite oamenilor să încerce diferite variante, prin accesul în showroom-uri digitale. Astfel că dealerii de automobile nu vor mai trebui să își plaseze mașinile în showroom-uri fizice, ceea ce reprezintă economie de spațiu, timp și bani.

Mulți cumpărători de automobile se documentează online înainte de a efectua achiziția, astfel că, companiile pot să profite de beneficiile realității augmentate și să prezinte acestora toate variantele pe care doresc să levadă. În anumite showroom-uri, precum cele ale Hyundai, nu mai există agenți de vânzări, pentru că mașinile sunt prezentate direct clienților și nu invers.

Realitatea augmentată aduce o serie de beneficii pentru industria automotive, prin crearea unui nou nivel de percepție și siguranță, ajutând de asemenea instructorii să îi învețe pe elevi să conducă, să se asigure că șoferii văd bine drumul indiferent de teren, dar și multe altele. Realitatea augmentată face valuri în industria automotive.

https://hackernoon.com/5-advantages-augmented-reality-can-offer-the-automotive-industry-35f122a9b78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 31 = 36