Avantaje pe care realitatea augmentată le poate oferi industriei auto

Munca și stresul din viața personală a determinat oamenii să se poarte irațional pe drumuri, iar în momentul în care văd pe cineva că folosește claxonul în mod repetat, frânează brusc sau le taie calea, se declanșează furia. Acest lucru îi face să arate gesturi obscene, să urle cuvinte jignitoare sau chiar să degenereze în violență fizică.

Dar dacă mașina ar afișa un mesaj digital care să spună “mă grăbesc la spital” sau “scuze, mă grăbesc la aeroport”, va ajuta acest lucru la ameliorarea furiei de pe șosele? Poate că da, poate că nu. Semnele digitale ar putea fi afișate prin intermediul unui ecran transparent amplasat în parbriz, dar fără să blocheze unghiul vizual al șoferului. Acest lucru se poate face cu ajutorul unei camere de smartphone care identifică alte mașini.

Automobilele cresc nu doar ca număr, ci și în privința complexității. Astfel că angajații din ateliere ar trebui să aibe cunoștințe foarte bune cu privire la servisarea automobilelor așa cum se cuvine. Pentru a ajuta la administrarea complexității tot mai mari a vehiculelor, profesioniștii din ateliere ar trebui să primească o pregătire profesională corespunzătoare.

Muncitorii vor primi instrucțiuni pas cu pas despre cum să îndeplinească diferite sarcini, ce instrumente trebuie să fie utilizate, cum trebuie ele utilizate, cum trebuie asamblate componentele, configurația potrivită și așa mai departe. Acest lucru este în prezent în lucru la Volkswagen pentru automobile din producția proprie, iar sistemul se numește MARTA (Mobile Augmented Reality Technical Assistance), unde componentele reale și virtuale sunt prezentate într-un mod tridimensional, inclusiv relațiile dintre ele.

MARTA afișează în mod clar piesele etichetate și oferă instrucțiuni despre cum trebuie ele plasate în mașini, împreună cu funcțiile și caracteristicile lor. Fiecare sarcină va fi afișată clar printr-un proces numit inițializare. Silueta vehiculului va fi de asemenea afișată pe tabletă, făcând repararea și întreținerea unui autovehicul o activitate mai rapidă și mai eficientă.

https://hackernoon.com/5-advantages-augmented-reality-can-offer-the-automotive-industry-35f122a9b78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =