Avertisment de război valutar

Dollar-Euro

Avertisment de război valutar din partea IW
Începând cu luna mai, moneda euro s-a depreciat față de dolar cu zece procente. Americanilor le-a ajuns. Sunt pe cale să pornească la război împotriva unui euro ieftin. Institutul economic german avertizează că o devalorizare competitivă nu a ajutat.

Având în vedere slăbiciunea continuă a monedei euro, Insitutul Economic German (IW) avertizează Banca Centrală Europeană față de o devalorizare neobișnuit de bruscă din partea Statelor Unite. Într-un comentariu pentru Bild Zeitung, directorul IW, Michael Huether a spus că războiul valutar prin devalorizări induse în mod deliberat va avea pentru euro efectul similar care a fost simțit și de yenul japonez. Din păcate acum nu merge mai bine economiei japoneze.

Amortizarea a fost declanșată fără probleme structurale, avertizează Huether. O devalorizare competitivă dăunează tuturor, iar șeful IW declară că este un aspect semnificativ faptul că moneda europeană a pierdut față de cea americană 10 procente de la începutul lunii mai.

Huether se aștepată ca devalorizare să se oprească. Având în vedere politica BCE, băncile vor trebui să achiziționeze titluri de valoare cu risc ridicat, banii ieftini din Europa vor fi investiți tot mai mult în favoarea dobânzilor mai mari din Statele Unite. Șeful IW a declarat că acestea sunt fluxurile de capital care consolidează devalorizarea monedei euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/IW-warnt-vor-Waehrungskrieg-article13764596.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 89 = 99