Avertisment-din nou criza! Cu munti de datorii nu poate creste o economie

WEidmann

O nouă criză a datoriilor?
Președintele Bundesbank, Weidmann, a emis cereri pentru respingerea Pactului de Creștere și Stabilitate.  Datoria trebuie să fie dimpotrivă limitată. Critica este îndreptată în special împotriva Franței.

Șeful Bundesbank, Jens Weidmann avertizează cu privire la relaxarea Pactului de Stabilitate al Euro, atacând astfel povara datoriilor pe care o poartă țări precum Italia sau Franța. Acest lucru ar fi un dezastru și ar putea declanșa șocuri masive în Uniunea Monetară.

Weidmann a cerut în schimb, limitarea mai hotărâtă a datoriei. Weidmann a criticat în special Franța, care acum încearcă să determine relaxarea regulilor datoriei. Acolo ponderea deficitului a fost însă situată mai mereu peste limita maximă admisă de 3% din produsul intern brut. Caz care se pare că se repetă în acest an.

Acesta a mai spus că pe un munte de datorii publice sau private nu se poate începe o creștere economică durabilă. Nu e necesar să se exploateze slăbiciuni ci deopotrivă, consolidarea regulilor fiscale. El a criticat, în acest context, reforma sistemului de pensii al guvernului federal. Nu există un model similar nicăieri în Europa.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Kein-Weichspuelen-des-Stabilitaetspaktes-Jens-Weidmann-kennt-kein-Pardon-article13082341.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − 86 =