Avertismentul rezonabil al unui medic clujean, sirian de origine, imigrantii sunt comandati si platiti

mgrntsiiiiiiksjsdgs-465x215

Exodul imigrantilor este unul comandat si finantat. Nu exista sirian de rand care sa aiba 50.000 de dolari si sa plece cu familia lui spre Occident.

Doctorul sirian, chirurgul Nadim Al-Hajjar, stabilit in Romania din 1991, crede ca miile de refugiati sunt finantati pentru a lua drumul batranului continent spunind ca exodul imigrantilor in Europa este unul comandat. Medicul sirian afirma ca saracia este una crunta in tara sa, care ar putea fi divizata in mai multe regiuni in curand.

“Nu exista un cetatean sirian, la ora actuala, care traieste in Siria de la inceputul evenimentelor, sa detina posibilitatea sa plateasca 40.000-50.000 de dolari, sa plece cu familia lui din Siria. Si aceste plecari sunt comandate, sunt favorizate, finantate de cineva. Pe de o parte, cineva are interes de a exercita presiuni asupra Europei, iar pe de alta parte exista un foarte mare interes de schimbare demografica in zona”, spune Nadim Al-Hajjir, chirurg la Spitalul din Cluj Napoca.

181

Chirurgul sirian crede ca exodul pregateste terenul pentru impartirea Siriei in doua sau trei state diferite. El povesteste ca saracia si violenetele au ajuns la niveluri teribile in tara sa.

“Am vazut saracie, foamete, mizerie, dezordine, lipsa autoritatii statale, cozi interminabile la orice, mai ales la statiile de petrol. Stai doua-trei zile la coada pentru un plin de benzina. Toata lumea e inarmata, nu mai stii cine lupta cu cine. E un haos total. Poti sa-ti pierzi viata in orice moment, fara sa se intereseze nimeni de tine”, adauga chirurgul de origine siriana. 

Potrivit deciziilor luate marti la Consiliul JAI, Romania ar urma sa primeasca potrivit cotelor impuse 2.475 de refugiati din 66.000 de extracomunitari distribuiti din Italia si Grecia. Astfel numarul total de imigranti alocat pana in prezent Bucurestiului este de 4.837. Acest numar ar putea fi insa mult mai mare, in conditiile in care Ungaria a refuzat sa primeasca imigranti, iar acestia ar putea fi relocati in tarile vecine.

Pe de alta parte, Muftiul Muurat Iusuf, seful Cultului Musulman din Romania, a spus ca sunt pregatiti sa acorde asistenta religioasa refugiatilor care ar putea sa soseasca in Romania. Declaratiile acestea vin in ajunul celei mai mari sarbatori religioase din lumea islamica: Kurban Bayram, care va incepe pe 24 septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 9 =