Avertizare privind gloanțele de cauciuc

 

Peste tot în lume forțele de poliție utilizează gloanțe de cauciuc pentru a potoli protestatari. Muniția este unanim acceptată ca fiind lipsită de pericole pentru populație. Dar oamenii de știință prezintă acum un studiu din care rezultă că gloanțele de cauciuc pot provoca moartea.

Gloanțele de cauciuc nu sunt, potrivit unui studiu, în nici un caz un mijloc sigur de a pune capăt protestelor și revoltelor. Când se folosește această muniție există mereu și decese, subliniază cercetătorii americani într-un studiu corespunzător, publicat în revista online “BMJ Open”.

Cercetătorii au evaluat pentru acest studiu un număr de 26 de rapoarte științifice dintre anii 1990 și 2017 privind această temă, preluate din regiuni aparținând Israelului și Palestinei, ori din SUA, India, Irlanda de Nord, Elveția, Turcia sau Nepal. Toate aceste rapoarte însumează un număr de 1984 de persoane care au fost rănite de către gloanțele de cauciuc. 53 dintre aceștia au decedat, ceea ce corespunde unei ponderi de trei procente.

Circa 300 de oameni au fost răniți (15%) și suferă în continuare de un handicap permanent ca urmare directă a împușcăturilor cu gloanțe de cauciuc. Aceste leziuni permanente au fost provocate în special la nivelul capului sau gâtului. În majoritatea cazurilor a fost vorba despre pierderea vederii, îndepărtarea splinei sau parțial a altor organe.

https://www.n-tv.de/wissen/Forscher-warnen-vor-Gummigeschossen-article20194206.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 24