Avertizare spam din partea Deutsche Telekom

44689413

Avertizare spam din partea Deutsche Telekom

Deutsche Telekom avertizează cu privire la apariția unui val de e-mail-uri periculoase de tip spam. E-Mail-urile prezintă adrese false ale destinatarilor și conțin un link. Dacă se face click pe acesta, atunci contul utilizatorului poate fi manipulat în scopul trimiterii altor e-mail-uri de tip spam.

Deutsche Telekom avertizează din nou cu privire la un nou val de spam, în care sunt trimise mesaje utilizatorului dar nu prin intermediul mailserver-ului furnizorului. După ce se face click pe un link dintr-un astfel de e-mail, mesajele vor fi trimise de asemenea către contactele din cartea de adrese a utilizatorului, care nu pleacă din casuța de mail a utilizatorului și astfel nu sunt trimise prin intermediul serverelor Deutsche Telekom, explică compania, iar mailserver-ul companiei nu a fost până în prezent ținta unui atac cibernetic.

În prezent actualele e-mail-uri infectate sunt redactate în limba engleză și au un text inofensiv în linia de subiect. În general este vorba despre un salut popular, precum “Hey!” sau “Hello”. Iar prin intermediul unor fraze care stârnesc curiozitatea utilizatorului, autorii e-mail-ului încearcă să îl determine pe acesta să facă click pe link-ul infectat. Telekom sfătuiește utilizatorii să folosească un scanner de viruși actualizat și să își schimbe parolele periodic.

Potrivit companiei astfel de mailuri de tip spam au început să apară de la mijlocul lunii august. După estimările companiei sunt afectați aproape toți furnizorii de servicii de e-mail, nu doar clienții serviciului de poștă electronică de la t-online.de. De asemenea nu este exclus faptul ca autorii să încerce în anumite cazuri să descarce software de tip malware pe computerul utilizatorului afectat.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Telekom-warnt-vor-Spam-Welle-article15756466.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7