Avertizări privind lipsa laptelui în Germania

Recent producătorii de lactate s-au plâns de scăderea masivă a prețurilor. Dar între timp atât de mulți au renunțat la afacerile lor încât există blocaje în aprovizionare. Decisivă ar putea fi evoluția situației din Noua Zeelandă.

În Europa, potrivit estimărilor gigantului de produse lactate, Arla Foods, cu ocazia Crăciunului ar putea exista blocaje în aprovizionarea cu lapte, smântână și unt. Există deja o lipsă acută de produse lactate, spune directorul Arla, Peder Tuborgh. Iar cu ocazia Crăciunului va fi absolut imposibil să se acopere toată cererea.

Mulți producători europeni de lactate și-au redus masiv producția de anul trecut, după ce prețurile au scăzut masiv după eliminarea cotelor UE pentru producția de lapte în anul 2015. După ce prețurile au scăzut masiv anul trecut, laptele a devenit foarte ieftin în toată lumea, spune directorul societății cunoscute în Germania pentru crema de brânză Buko. Al șaptelea cel mai mare concern din lume ce se ocupă cu produse lactate lucrează cu 12.500 de fermieri în Germania, Marea Britanie, Danemarca, Suedia și țările Benelux.

Prin lipsa actuală de produse lactate prețurile au urcat semnificativ și vor mai crește și în continuare, este de părere Tuborgh. Pe piața mondială ele sunt în prezent cu 28% peste nivelul din urmă cu un an. În anul 2018 producția de lapte se va dezvolta din nou. Tuborgh estimează o creștere de 2-3%. Potrivit analiștilor, evoluția prețurilor depinde foarte mult de următorul sezon de primăvară din Noua Zeelandă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Molkerei-Riese-warnt-vor-Milch-Knappheit-article20002392.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 28