Aveti grija unde parcati! 134 de masini au fost ridicate de politistii locali


In conformitate cu HG nr. 965/2016, actul normativ permite autorității locale ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe drumurile publice. Astfel, din 1 februarie 2017, politistii municipalitatii acționează cu trei autospeciale cu echipaje formate din polițiști de la Poliția Locală Oradea și agenți de la Poliția Municipiului Oradea.

Politistii vor actiona în următoarele situații în care staționarea mașinilor este interzisă pe partea carosabilă a drumului (și situația în care doar una sau două dintre roțile mașinii se află pe partea carosabilă):

-în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;
-în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația „Staționarea interzisă” și a marcajului cu semnificația de interzicere a staționării;
-pe drumurile publice cu o lățime mai mică de șase metri;
-în dreptul căilor de acces ce deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice;
-în pante și în rampe;
-în locul unde este instalat indicatorul cu semnificația „Staționare alternantă” (în altă zi sau perioadă decât cea permisă) ori indicatorul cu semnificația „Zonă de staționare cu durată limitată” (peste durata stabilită).

Conform politiei, incepând din luna februarie au fost ridicate 134 de autovehicule, în special în zona centrală – Parcul Traian, strada Republicii şi strada Dunării.

În 76 de cazuri, conducătorii autoturismelor s-au prezentat la mașini înainte de finalizarea procesului de ridicare a autoturismelor, iar în 58 de cazuri autoturismele au fost ridicate, transportate și depozitate în locația de pe strada Academiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − = 60