AVIATIA PRIVATA PATRUNDE IN INDIA

_74711533_66245690

AirAsia India gata de zbor
AirAsia India, prima companie cu investiții străine care operează în India, îşi va începe zborurile joi. Compania aeriană a fost înființata de către unul dintre cei mai mari transportatori low-cost din Asia, AirAsia, și Tata Group din India.

Promisiunea transportatorului de a deveni compania aeriană “cu cel mai mic cost”, din India a declanșat un război proaspăt al prețurilor în acest sector. Cele mai multe companii aeriene interne din India s-au împotmolit în pierderi din cauza costurilor ridicate a combustibilului și intensa concurență de preț. Doar unul din șase transportatori principale din India, IndiGo, a înregistrat profit în ultimii ani.

India a cunoscut o creștere a cererii de transport aerian în ultimii ani, făcându-l unul dintre piețele aviației cu cel mai rapid ritm de creştere din regiune.Dar, în ciuda potențialului uriaș, companiile aeriene s-au luptat pentru a face bani, nu în ultimul rând pentru că au încercat să reducă tarifele, pentru a atrage astfel mai mulţi clienţi.
Pentru zborul inaugural între Bangalore și Goa, India AirAsia a oferit bilete la un preţ scăzut, de 17 dolari, mai ieftin decât tariful de tren într-o cabină cu aer condiționat la clasa a doua.

Aceasta miscare a declanșat un război al prețurilor. În același timp ar putea fi o veste bună pentru călătorii. India a deschis piața aviatică a investițiilor străine în 2012, în încercarea de a stimula creșterea economică în acest sector și a economiei în ansamblu.
http://www.bbc.com/news/business-27807144

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 24