Avioanele de alimentare ruinează bilanțul Boeing

RTX19YCP

Avioanele de alimentare ruinează bilanțul Boeing

Producătorul de avioane Boeing va câștiga mai puțin în acest an, decât a fost anunțat anterior. Cu toate acestea, problemele de la o comandă majoră pentru avioane de alimentare militare nu sunt chiar atât de sumbre, precum s-au temut unii. În afară de această situație, afacerile civile rulează promițător.

Producătorul american de avioane, Boeing, și-a redus semnificativ prognoza pentru anul curent. Profitul pe acțiune se va ridica în anul 2015 între 7,70 dolari până la 7,90 de dolari pe acțiune, iar până acum estimările se ridicau între 8,20 dolari până la 8,40 de dolari. Dificultățile apar pentru concern în cazul unei comenzi majore pentru aeronave de alimentare, care sunt supuse unor presiuni speciale. În al doilea trimestru a acestui an există deja o presiune anunțată de 536 de milioane de dolari, explică cei de la Boeing.

În consecință și profitul a scăzut în ultimele trei luni. Boeing a înregistrat un profit net de 1,11 miliarde de dolari după 1,65 miliarde în anul precedent. În sus au mers vânzările, care au urcat cu unsprezece procente, până la suma totală de 24,54 miliarde de dolari.

Astfel concernul a depășit în ciuda problemelor așteptările acționarilor. Analiștii se așteptau din partea Boeing la vânzări în valoare de 24,22 miliarde de dolari. În comerțul pre-bursier acțiunile Boeing au urcat cu 1,3%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tankflugzeuge-verhageln-Boeing-die-Bilanz-article15572326.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 3 =