Avioanele F-16 ale Forţelor Aeriene Române, prima realimentare în zbor deasupra teritoriului ţării

“Marţi, 28 februarie a.c., piloţii Escadrilei 53Vânătoare au executat, pentru prima dată pe teritoriul naţional, misiuni de realimentare în aer a avioanelor F16FightingFalcon. Operaţiunile de realimentare se realizează cu un avion cisternă KC-135 Stratotanker, aparţinând 100th Air Refueling Wing din cadrul USAFE (United States Air Forces in Europe), avion special destinat pentru realizarea realimentării în aer a avioanelor cu reacţie”, potrivit unei informări a Forţelor Aeriene Române de pe contul oficial de Facebook.

Zborurile de realimentare se execută la o altitudine de aproximativ 7.000-10.000 m, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Autonomia de zbor a aeronavelor de luptă F-16 Fighting Falcon este de aproximativ trei ore, iar după realimentarea în aer, proces care durează câteva minute, timpul de zbor creşte cu două ore.

Piloţii români au primit calificarea pentru realizarea unor astfel de proceduri în cadrul Cursului de trecere pe aeronava de luptă F-16 Fighting Falcon, în Portugalia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + = 7