AVIONUL ELECTRIC

 

e-f

Avionul electric
Poluarea fonică este unul dintre principalele dezavantaje ale industriei aviatice. Airbus lucrează deja la o soluție și a efectuat deja primele zboruri de încercare cu un avion electric. Dacă tehnologia se va dovedi viabilă, viitoarele aparate de zbor regionale ar putea deveni mai silențioase.

Oare după automobilul electric va urma și avionul electric? Compania Europeană pentru Apărare Aeronautică și Spațiu, Airbus, a prezentat un mic aparat de zbor cu elice alimentat exclusiv din baterii. La câteva săptămâni după zborul inaugural de succes speranțele sunt mari ca aparatul de zbor să atingă viteza de 220 de kilometri pe oră și deci să poată fi folosit în curând pentru antrenamentul tinerilor piloți.

Începând cu anul 2017 noul aparat de zbor ar putea ajunge la o noua fabrică din Bordeaux pentru producția în masă, acesta având doar două locuri și o lungime de 7 metri. De asemenea, prototipul este așteptat să ajungă și la Berlin în perioada următoare.

Cu toate acestea, noua tehnologie nu va fi de mare folos în realizarea unei revoluții pe scară largă în tehnologia avioanelor. Datorită materialelor ușoare greutatea aparatului de zbor a fost redusă la aproximativ 500 de kg și nu poate rămâne în aer mai mult de o oră. Prin comparație, gigantul A380 cântarește aproximativ 275 de tone și este astfel de 550 de ori mai greu. Iar de la acest gigant lumea se aștepată să poată să zboare până la 15.000 de km fără alimentare.

Airbus dorește de asemenea să lucreze la avioane cu propulsie hibridă. Un motor hibrid ar reduce de asemenea din emisiile de zgomot, iar evacuările de noxe s-ar apropia de zero. În special la altitudini mari zgomotul nu ar mai fi deranjant. Inginerul șef al Airbus, Jean Botti consideră că proiectul “E-Fan” va duce la o tehnologie mai economică și mai eficientă pentru aeronave.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/E-Fan-sorgt-fuer-Ruhe-an-Flughaefen-article12721491.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =