Axel Springer cumpăra Business Insider

_85810412_gettyimages-163193982

Axel Springer cumpăra Business Insider

Compania germană de media, Axel Springer, a fost de acord să cumpere un pachet majoritar în site-ul de știri american Business Insider. Axel Springer este una dintre cele mai mari edituri digitale din Europa, care deține titluri de multimedia, cum ar fi BILD, WELT, și FAKT.

Compania a declarat că Business Insider este “vital” pentru strategia sa de a se extinde la nivel global. Axel Springer, care nu a reușit să cumpere Financial Times din Londra, în iulie, plătește 343 milioane de dolari pentru o participatie de 88% în Business Insider.

Site-ul Business Insider a fost lansat în 2007 de fostul analist de pe Wall Street, Henry Blodget.

Accentul pe publicul ma tânăr îl pune în aceeași piață cu mass-media tineretului, cum ar fi mai marile publicaţii Buzzfeed și Huffington Post. Cu cei 76 de milioane de vizitatori ai Business Insider, Axel Springer va creste audienta globala cu două treimi, ajungând al şaselea cel mai mare editor digital.

Axel Springer detine acum 97% din Business Insider, iar restul de acțiuni sunt deținute de fondatorul Amazon, Jeff Bezos, printr-o societate de investiții cu caracter personal.

http://www.bbc.com/news/business-34395987

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − = 86