BAHR BY RAKTIKER

  • 3fcb1942Angajați ai lui Max-Bahr își vor păstra joburile

Ca urmare a falimentului lanțului de magazine cu articole DIY, Max Bahr, vor fi retrase mult mai puține locuri de muncă decât se credea inițial. Majoritatea magazinelor sunt preluate de către noi operatori. Cu toate acestea, soarta a 16 locații este încă neclară.

 

La scurt timp înainte de vânzarea lanțului de bricolaj insolvabil Max Bahr. 80% din cele 78 de magazine ale companiei vor ajunge în mâinile altor retaileri. La multe din aceste locații au venit alte branduri, precum Bauhaus, care a preluat peste 20 de proprietăți imobiliare, după cum a anunțat instituția Jens – Soeren Schroeder, ce se ocupă de insolvența Max Bahr. 13 clădiri și terenuri au mers către operatorul austriac de mobilier, XXXLutz, ce dorește să transforme locațiile în magazine de mobilă. Ultimele magazine de bricolaj Max Bahr și-au închis porțile în cursul zilei de marți. La sfârșitul lunii, acestea vor fi predate noilor proprietari și operatori.

 

Max Bahr, ce aparține de Praktiker, a eșuat să se salveze de la faliment în luna noiembrie. Ridicate de Royal Bank of Scotland împreună cu fondul de investiții imobiliare Moor Park, la rândul său în situație de insolvență, aceștia nu s-au putut pune de acord cu privire la cele 67 de magazine Max Bahr, atunci când a venit o propunere din partea lanțului de supermarketuri Globus.

 

Avocatul insolvenței fondului Moor Park, Berthold Brinkmann, a tras o concluzie pozitivă asupra dezvoltării. Noii operatori ai unităților au reușit salvarea a 2750 de locuri de muncă. La Max Bahr lucrau înainte de faliment 3600 de angajați. Schröder, administratorul insolvenței Max Bahr, a declarat că este cel mai bun rezultat ce se putea obține.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Viele-Max-Bahr-Jobs-bleiben-erhalten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 20