Bailout controversat

2014-09-29T143214Z-932693424-GM1E8AG1SW201-RTRMADP-3-AIG-BAILOUT-TRIAL

Bailout controversat
Ar fi negociat guvernul SUA ilegal în cazul salvării gigantului AIG? Răspunsul la această întrebare are loc acum în fața unui tribunal din New York. Fostul CEO Greenberg consideră că Washingtonul ar trebui să compenseze acționarii.

Șase ani de la punctul culminant al crizei financiare, procesul a început la New York privind salvarea concernului de asigurări American International Group (AIG). În următoarea lună și jumătate se va face referire, printre altele, la întrebarea dacă guvernul SUA a încălcat cu acțiunea lor legea și dacă acționarii sunt îndreptățiți la plata unor daune.

Procesul a început iar avocații fostului șef al AIG, Maurice Greenberg și-au reînoit criticile. Federal Reserve Bank din New York a cerut nu doar o dobândă exclusivă pentru un împrumut de 85 de miliarde de dolari, spune avocatul David Boies. Ei au cerut aproape 80% din acțiunile companiei.

AIG a fost naționalizată la scurt timp după prăbușirea băncii de investiții Lehman Brothers. Guvernul se temea la acea vreme că un faliment al companiei de asigurări ar fi dus sistemul financiar mondial într-o zonă de risc. Scopul nu a fost salvarea AIG, ci salvarea AIG în fața lumii, spune reprezentantul guvernului, Kenneth Dintzer în instanța de judecată.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Der-Fall-AIG-beschaeftigt-die-Juristen-article13696751.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 + = 44