Baku, afacerea EUROPEAN GAMES cu Lady Gaga dar si cu sfidarea UE a lui Ponta

39663_12-MD-HD

Cu doi ani in urma, cu prilejul deschiderii benzinariei SOCAR-Oradea, am avut prilejul sa-l cunosc pe ambasadorul azer la Bucuresti, prilej cu care aflam atunci despre inventarea unei noi manifestari sportive EUROPEAN GAMES, care a inceput ieri la Baku.

39673_12-MD-HD

Afacerea Baku European Games, are in spate petrolul azer, o bogatie naturala care o va folosi la cresterea prestigiului pana la momentul cand poate Putin o sa vrea sa renunte la vecinatate relativ stabila acum cu azerii.

Putin nu a lipsit, ceea ce a facut ca prin prezenta sa  la manifestarea deschiderii oficiale a Jocurilor europene Baku 2015, sa indeparteze prezenta tuturor sefilor UE, cu exceptia lui Ponta care “trebuia” sa iasa in evidenta cu sfidarea sa fata de colegii europeni. Si tate acestea dupa ce a intarziat miercuri o ora la intilnirea cu PAPA, gafa repetata dupa o alta intarziere la intilnirea cu REGINA ANGLIEI.

39665_12-MD-HD

Amicitia azero-rusa dar si nerespectarea drepturilor omului prin închiderea redacției Europei Libere de la Baku și interzicerea asistenței legale în timpul interogatoriilor la care au fost supuși angajații radioului care a genereat îngrijorări in decembrie trecut au fost cauzele pentru care numerele unu din statele UE nu au participat decat prin reprezentanti de nivel inferior. Dar cum a fost la Baku aflati dupa zambet…

————————————————————————————————–

regular_smile….Ponta a uitat ca nu trebuia sa mearga la Baku precum o blonda….

O blonda vrea permis de conducere si merge la control la oftalmolog:
-Ce litera este asta?
Tace.
-Ce litera este asta?
Tace.
-Dumneavoastra stati prost cu vederea…
-Cu vederea stau bine. Pur si simplu nu-mi amintesc!

—————————————————————————————————————————————

Prima ediție a Jocurilor olimpice Europene a început, vineri, la Baku, în capitala Azerbaidjanului, o competiție multisport la care vor participa circa 6.000 de sportivi, dintre care 147 din România, și care se va încheia pe 28 iunie. 

39636_12-MD-HD

La ceremonia de deschidere, desfășurată pe Stadionul Olimpic din Baku, portdrapelul României a fost Alin Moldoveanu, campion olimpic la tir în 2012, la Jocurile de la Londra. România va participa cu o echipă care cuprinde 147 de sportivi, 83 de băieți și 64 de fete, care se vor întrece la 22 de discipline sportive. Șeful de misiune al României la Jocurile Europene de la Baku va fi Alexandru Epuran, iar Florin Gurbănescu va fi adjunct al șefului de misiune.

39657_12-MD-HD

Peste 6.000 de sportivi se vor întrece la 30 de discipline sportive la Baku, competițiile fiind găzduite de 18 baze sportive, urmând să se acorde 253 de medalii de aur. Și-au anunțat participarea sportivi din cele 50 de comitete olimpice europene. 

39627_12-MD-HD

Programul cuprinde 16 sporturi olimpice și patru non-olimpice, disciplinele care vor oferi calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 fiind tir cu arcul, atletism, box, ciclism, judo, tir sportiv, înot, tenis de masă, taekwondo, triatlon, volei și lupte.

39630_12-MD-HD

Unele dintre sporturi vor conta și în calitatea de Campionate Europene, cum este la judo, în timp ce la polo vor fi în rol de Campionate Europene de juniori. Juniorii vor mai participa la întrecerile de sărituri în apă și înot. 

39623_12-MD-HD

Directorul artistic al ceremoniei de deschidere, găzduită de Stadionul Olimpic din Baku, care are o capacitate de 68.195 locuri, a fost Dimitris Papaioannou, creatorul ceremoniilor desfășurate în 2004 la Jocurile Olimpice de la Atena.

39621_12-MD-HD

Defilarea delegațiilor sportive a început cu Grecia și s-a încheiat cu Azerbaidjan, fiind de consemnat și prezența în premieră a statului Kosovo, recent admis în familia olimpică.

39607_12-MD-HD

Echipa Armeniei a fost huiduită de spectatori, potrivit Reuters, situația dintre cele două țări fiind tensionată din cauza enclavei Nagorno-Karabah. Vedeta pop Lady Gaga a interpretat, apoi, celebra piesă ”Imagine” a lui John Lennon.

 Opt campioni olimpici au adus pe stadion drapelul Comitetului Olimpic European.

39607_12-MD-HD

La festivitatea de deschidere au asistat președintele Comitetului Internațional Olimpic, germanul Thomas Bach, președintele Rusiei, Vladimir Putin, și alți 35 de șefi de stat. 

Peste 2.000 de voluntari, din 18 țări, în principal azeri, au fost implicați în spectacol, care a prezentat principalele momente din bogata istorie culturală a Azerbaidjanului, după ce au efectuat nu mai puțin de 600 de repetiții. În spatele scenei au lucrat numeroase echipe de producție din zeci de țări pentru eveniment.

39576_12-MD-HD

Președinta Comitetului de organizare, Mehriban Alieva, soția președintelui azer Ilham Aliev, a urat bunvenit oaspeților, apoi a urmat discursul lui Patrick Hickey, președintele Comitetului Olimpic European, care a subliniat că acesta este ”cel mai important moment” din istoria organizației continentale. 

39594_12-MD-HD

După o ceremonial al focului a fost aprinsă flacăra olimpică de la Baku, iar ceremonia s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.  sursa:Agerpress

39621_12-MD-HD

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 7