Balul Operei Vox de la Oradea

Balul Operei Vox de la Oradea a oferit luni seară un spectacol de muzică, dans și creație vestimentară, ediția a doua, la Teatrul Regina Maria.

Evenimentul monden al anului l-a avut ca invitat special pe designerul Cătălin Botezatu, care a prezentat două colecții vestimentare, una pentru bărbați — Viggo by Botezatu și una haute-couture pentru femei, Birds (Păsări).

Programul muzical a cuprins, în prima și a treia parte, uverturi la opere celebre, valsuri, polci și can-can, cu frumoase arii și duete de operă și operetă interpretate de soprana Cristina Simionescu, de la Opera Națională din Iași și baritonul Alfio Grasso, profesor emerit din Roma. Ei au fost acompaniați de orchestra operei sub bagheta a doi tineri dirijori, Vlad Eniu și Vlad Agachi și de ansamblul de balet propriu.

”În această seară, Cristina a interpretat, în audiție națională, Vecerniile siciliene, ariile Elenei, care nu s-au mai cântat. Noi încercăm să vă aducem ceva nou. Știm că în Oradea există un public avizat, cunoscător, chiar dacă în prezent nu mai are un teatru liric. Oradea a avut cândva o operă, Oradea a avut o filarmonică celebră și Oradea a avut o viață culturală intensă. Noi ne străduim în acest moment, și nu numai noi, să readucem, și prin acest bal, ceea ce a fost Oradea de odinioară”, a spus Ioan Vrășmaș, președintele Asociației Opera Vox, organizatorul balului.
Soprana Cristina Simionescu

În prima parte a evenimentului și-a făcut debutul artistic și tânăra soprană Paula Rad, cea care a fost remarcată în emisiunea “Românii au talent”. Îmbrăcată elegant într-o rochie lungă, roșie, ea a interpretat, cu emoție, aria “O mio babbino caro” din opera “Gianni Schicchi” de Giacomo Puccini.
Soprana Paula Rad

După tradiția vieneză, zece perechi de tineri au debutat în societate în pași de vals pe ”Valurile Dunării”, în rochii de mirese și fracuri. Ei s-au pregătit timp de câteva săptămâni cu fosta balerină a Operei Naționale din Cluj coregrafa Maris Pușcov.

Prezentarea de modă a designerului Cătălin Botezatu a făcut senzație. Artistul a selectat pentru cele două colecții nouă manechini și 16 manechine din Oradea care au susținut că sunt ”extrem de încântați” să îi prezinte creațiile. Ținuta de înalt nivel a show-ului a fost întregită de machiajul make-up artistei Mirela Vescan și coafurile sofisticate realizate de Laurent Tourette, unul din primii zece hairstyliști ai lumii. Botezatu s-a ocupat personal de scenografie, regie, coloana sonoră, cât și de întreg stylingul colecției (inclusiv bijuterii, accesorii, aplicații etc).

O parte din rochiile prezentate pe scena teatrului orădean vor fi văzute în zilele următoare la Hotelul Ritz din Paris.

În pauze, publicul a putut degusta preparate culinare și vinuri sau răcoritoare oferite de firmele partenere, elegant prezentate, în mai multe standuri amplasate în holul de la parter, în foaierul lojilor și la balcon, pentru a oferi spațiu suficient tuturor pentru socializare.

Seara dedicată muzicii și creației a fost organizată de Asociația culturală Opera Vox, cu ajutorul Ioanei Mădălina Ștefănică, prezentatoarea spectacolului, și a numeroșilor sponsori care au susținut acest eveniment.

AGERPRES/(A — autor: Eugenia Pașca; editor: Nona Jalbă, editor online: Irina Giurgiu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 16