Bananele la fel de eficiente după sală ca și băuturile dulci

Un studiu a comparat efectul bananelor cu cel al apei și a băuturilor dulci pentru sportivi în ceea ce privește recuperarea acestora după exerciții fizice intense. S-a descoperit că bananele sunt similare băuturilor pentru sportivi în ceea ce privește înlocuirea nutrienților și prevenirea inflamațiilor post-efort.

Puteți uita de Gatorade și pastile de dureri. O banană oferă corpului tot ce are nevoie pentru a oferi performanță și pentru a se recupera după un antrenament obositor, ne arată un studiu publicat în PLOS One.

Echipa ce a realizat studiul a recrutat 20 de cicliști cu experiență și a comparat efectele bananelor cu cele ale apei și a băuturilor dulci pentru sportivi, în termeni de recuperare post-antrenament. Au descoperit că bananele au un conținut similar cu cel al băuturilor pentru sportivi când vine vorba despre înlocuirea nutrienților și prevenirea inflamărilor de după exerciții.

Este important de reținut că studiul a fost realizat la scară mică, iar cerecetarea lui David Nieman (doctor în medicină și director al Appalachian State University’s Human Performance Lab din North Carolina) a primit finanțare de la Dole Nutrition Institute, care este parte din aceeași companie care vinde bananele Dole. Dole nu a avut însă nici un rol în proiectarea, execuția și publicarea studiului, se precizează în continuare.

Bananele conțin 18 metaboliți unici care apar în sângele atletului care le-a consumat, dar până acum nu se știa care era efectul lor. Nieman spune că studiul actual a descoperit că unii dintre acești metaboliți dezactivează o genă care promovează durerea și inflamația după antrenament. Această genă este aceeași genă asupra căreia acționează aspirina sau ibuprofenul.

https://www.menshealth.com/nutrition/a19564748/what-to-eat-after-workout-bananas-as-effective-as-sugary-sports-drinks/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 68 = 71