Banca a statului german primește bani din Austria

56943971

Banca a statului german primește bani din Austria

În cearta dintre BayernLB și filiala lor devenită între timp de stat, există și un verdict. Banca Heta trebuie să ramburseze miliarde. Chiar și alte bănci germane își fac speranțe pentru sume uriașe.

Banca austriacă Heta trebuie să ramburseze către Landesbank Bayern credite în valoare de peste două miliarde de euro plus dobânzi. Heta, care înainte de salvarea și naționalizarea sa de către statul austriac a fost o filială BayernLB cunoscută sub numele de Hypo Alpe Adria, nu are dreptul de a păstra aceste sume în ciuda situației ei delicate, anunță Curtea Regională de la Munchen.

Ministrul austriac de finanțe nu a dorit să se exprime. Ambele părți au semnalizat anterior că în cazul unei decizii nefavorabile vor face apel în fața Curții Regionale Superioare de la Munchen. Un purtător de cuvânt pentru Heta a anunțat că va sosi mai târziu o declarație de presă corespunzătoare.

În acest proces trebuie să se decidă dacă Heta trebuie să plătească creditele în valoare de miliarde către Bayern sau datorită situației lor acestea să țină loc de capital propriu. Austriecii s-au bazat pe legea austriacă a înlocuirii de capital, dar pe baza căreia trebuie să decidă un tribunal german.

Potrivit informațiilor Heta, s-a stabilit că propriul lor capital formează o cotă mai redusă de opt procente și astfel există după dreptul austriac posibilitatea de a păstra creditele. BayernLB neagă acest lucru. Judecătoarea Lutz a declarat anterior că austriecii trebuie să dovedească faptul că BayernLB a știut de astfel de lacune de capital.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/BayernLB-bekommt-Milliarden-aus-Oesterreich-article15069206.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 56