Bancă americană descoperă prețul Europcar

RTX1GKR1

Bancă americană descoperă prețul Europcar

Pe piața de capital europeană analiștii se pregătesc de startul comercializării publice a acțiunilor Europcar. Înainte de sfârșitul lunii hârtiile de la Europcar își vor trăi premiera pe scena de la Paris.

Listarea la bursă a celei mai mari companii de închirieri auto din Europa este deja pregătită. Prețul de emisiune pentru acțiuni va fi de 12,25 euro, anunță banca americană Goldman Sachs. Oferta de 10,7 milioane de acțiuni a fost deja subscrisă complet.

Compania Europcar și proprietarii Europcar, compania franceză de investiții Eurazeo, au setat anterior un interval de preț situat între 11,5 și 15 euro. Pe data de 30 iulie acțiunile vor fi comercializate pentru prima dată pe bursa de la Paris, Euronext. Simbolul bursier va fi EUCAR. Iar acțiunile vor putea fi găsite pe viitor sub indicele ISIN FR0012789949.

Europcar operează o flotă care include peste 200.000 de autovehicule în peste 160 de țări. Europcar este astfel liderul companiilor de închiriere mașini din lume. Cu sediul la Paris și Hamburg este în competiție astfel nu doar cu rivalii germani de la Sixt ci și pe plan internațional cu giganți precum Hertz, Avis, Enterprise sau chiar Budget, Alamo sau National.

În 2014 compania a înregistrat o cifră de afaceri de aproape două miliarde de euro, dar a înregistrat pierderi. În principal datorită faptului că Europcar trebuie să onoreze datorii de 1,8 miliarde de euro. Compania de închirieri auto a aparținut cândva de Volkswagen. În 2006 însă Europcar a mers către proprietari francezi. Eurazeo a plătit un preț de cumpărare de trei miliarde de euro pentru Europcar.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Bank-deckt-Europcar-Preis-auf-article15380491.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

96 − = 88