Banca Angliei a votat pentru a menține ratele la 0,5%

_87136096_6lwiymsm

Ratele dobânzilor din Marea Britanie au fost lăsate neschimbate din nou la 0,5% de către Banca Angliei. Comitetului de politică monetară (MPC) a votat 8-1 pentru ca rata să rămână neschimbată, estimând că inflația va rămâne sub 1% până în a doua jumătate a anului viitor.

Ian McCafferty, unul dintre cei patru membri externi ai MPC, a fost singurul care a votat pentru o creștere a ratei. Este a 81 întâlnire la rând în care ratele au fost lăsate neschimbate la 0,5%.

Procesul-verbal al ședinței a arătat că factorii de decizie s-au concentrat asupra inflatiei. Inflația măsurată prin prețurile de consum (IPC) a fost de -0.1% în luna octombrie, iar reglementatorii ratelor au prezis că ar fi ușor pozitivă în luna noiembrie.

Treaba MPC este de a menține inflatia aproape de ținta IPC a guvernului de 2,0%. Săptămâna trecută, Banca Centrală Europeană a luat măsuri pentru a stimula economia zonei euro, reducând rata de depozit overnight și extinzând programul de stimulare cu incă șase luni. Cu toate acestea Federal Reserve din SUA este de așteptat pe scară largă să crească ridica ratele la reuniunea de politică săptămâna viitoare.

http://www.bbc.com/news/business-35061526

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − = 64