Banca Angliei menține rata dobânzii din Marea Britanie, la doar 0,5%

_73402726_7ugsqkpa

Banca Angliei menține rata dobânzii din Marea Britanie, la 0,5%
Banca Angliei a menţinut ratele dobânzilor din Marea Britanie, la un nivel record de 0,5% pentru încă o lună. Dimensiunea programului de stimulare economică al băncii, cunoscut sub numele de relaxare cantitativă, a fost, de asemenea, menținut neschimbat la 375 miliarde de lire sterline.

Luna trecuta, guvernatorul Bank Mark Carney a lăsat să se înțeleagă că ratele ar putea crește în acest an pe motiv că redresarea economică din Marea Britanie devine mai sigură. Cand vine vorba, orice creștere a ratelor este de așteptat să fie mică. Economia Marii Britanii a crescut cu 0,8% în primele trei luni ale anului, al cincilea trimestru consecutiv de creștere. Cu o mai mare încredere în puterea de redresare a economiei, există mai puţine motive ca ratele să fie menţinute la minimele istorice pentru a stimula creșterea economică.

Numărul de persoane fără loc de muncă este, de asemenea, în scădere, cu rata șomajului până la 6,6% în primele trei luni ale anului. Pe de altă parte, sunt puţine presiuni pentru ca ratele să mențină prețurile sub control – rata anuală a inflației a scăzut la 1,5% in mai, in scadere de la 1,8% în luna precedentă. Țintă ratei de inflație a Băncii este de 2%. Ratele dobânzilor au fost reduse la un record de 0,5% din martie 2009.
http://www.bbc.com/news/business-28245709

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 + = 82