Banca Angliei rămâne împotriva creşterii ratelor

_78442523_024301416-1

Banca Angliei rămâne împotriva creşterii ratelor
Cea mai mare parte a Comitetului de Politică Monetară a Băncii Angliei (MPC) rămâne împotriva creșterea ratelor dobânzii, în urma unei şedinţe organizată la începutul lunii octombrie. Astfel că, în cadrul reuniunii de pe 7-8 octombrie, membrii MPC au votat 7-2 pentru a menține ratele dobânzilor la un nivel record de 0,5%.

Procesul-verbal arată că pentru cei mai multi membri, au rămas “dovezi suficiente” de presiune inflaționistă pentru a ridica ratele dobânzilor. Ian McCafferty și Martin Weale au votat pentru a ridica ratele la 0,75%.

Membrii MPC, ar fi văzut cele mai recente date ale inflației din Marea Britanie, care au arătat că în luna septembrie, inflația a scăzut la un minim de cinci ani, la 1,2%. Această rată – măsurată prin indicele prețurilor de consum – este cea mai mică din septembrie 2009, când a ajuns la 1,1%, iar ratele dobânzilor au rămas neschimbate din martie 2009.

Săptămâna trecută, economistul-sef al Băncii Angliei, Andrew Haldane, a declarat că ratele dobânzilor ar trebui să rămână reduse, pentru a evita stagnarea economica pe termen lung.

http://www.bbc.com/news/business-29719519

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 70 = 74