Banca Angliei, spune că UE face economia Marii Britanii mai dinamică

Snapshot 2015-10-22 09-07-14
Statutul de membru al UE face economia Marii Britanii mai dinamică și capabilă să crească fără a genera inflație sau o criză financiară. Aceasta este concluzia mult asteptatului studiu al Băncii Angliei. Studiul a constatat că economia Marii Britanii a fost mai deschisă și a câştigat de pe urma apartenenței sale la UE.

Cu toate acestea, Banca a mai constatat că o mai mare deschidere a făcut Marea Britanie mai vulnerabilă în faţa problemelor cum ar fi recenta criză din zona euro.

Banca a declarat că va sustine intregrarea in zona euro. Conducătorul studiului, viceguvernatorul Jon Cunliffe, a declarat că în Marea Britanie comertul a crescut cu mai mult decât ar trebui, referitor la ” modelele standard”, in timp ce costurile comerciale au scăzut. Banca, a subliniat de asemenea că Marea Britanie a avut cea mai mare pondere a investițiilor străine în UE.

Cu toate acestea, Cunliffe a refuzat să spună dacă un scenariu Brexit, în cazul în care Marea Britanie ar părăsit piața unică a UE, ar inversa unele dintre aceste beneficii.

http://www.bbc.com/news/business-34598766

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 64