Banca Asiatică de Dezvoltare taie previziunile de creștere din Asia

_85676454_china_factory4

Banca Asiatică de Dezvoltare taie previziunile de creștere din Asia

Banca Asiatică de Dezvoltare a redus previziunile de creștere pentru economiile în curs de dezvoltare din Asia, din cauza încetinirii creșterii în China și India. Este aşteptată o creştere de cu 5,8% în acest an și 6% în 2016, revizuită în scădere de la prognoza de 6,3% din luna martie pentru ambii ani. Banca a declarat că încetinirea Chinei ar afecta cererea în economiile asiatice.

Se asteaptă ca a doua cea mai mare economie a lumii să crească cu 6,8% în acest an, sub prognoza guvernului de 7%. Economia Chinei a crescut cu 7,3% anul trecut, iar Banca Asiatică se așteaptă la o încetinire a creșterii anul viitor la 6,7%.

La începutul acestei luni, Fondul Monetar Internațional a menţionat ca o creștere chineză mai lentă ar reprezenta o amenințare pentru economia mondială, deoarece ar reduce cererea pentru materiile prime din alte economii.

Săptămâna trecută, Federal Reserve din SUA s-a abţinut de la o creștere a ratelor dobânzii pentru prima data in aproape zeece ani , în mare parte ca urmare a preocupărilor privind impactul încetinirii din China. Factorii de decizie din China și India au redus ratele dobânzilor de mai multe ori în acest an, printre alte măsuri, în încercarea de a stimula creditarea și a impulsiona cererea de consum.

http://www.bbc.com/news/business-34322098

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − = 28