Banca centrală americană majorează dobânda de referință

7e13766de8c57e4cd03fdedf79fe3eba

Cu pași mici în direcția normalității: banca centrală americană ridică ușor dobânda sa de referință. Este interesant de văzut cum va continua anul viitor. Cea mai mare necunoscută este politica economică a lui Donald Trump.

Pentru a doua oară de la criza financiară, banca centrală americană, pe scurt – Fed, majorează dobânda de referință. Federal Reserve a majorat dobânda de referință cu 0,25 puncte procentuale, pentru prima dată în ultimul an. Dobânda cheie se află astfel într-un interval situat între 0,5% și 0,75%, după cum a anunțat Federal Reserve după întâlnirea sa de la Washington cu Comitetul pentru Piețe Deschise. Decizia a fost luată în unanimitate de cei zece membri actuali ai comitetului.

Majorarea, a doua din anul 2006 și până în prezent, ar trebui să fie urmată anul viitor de două replici similare. Piețele se așteptau la doar două majorări consecutive. Șefa Fed, Janet Yellen, a declarat că s-au înregistrat progrese semnificative față de obiectivele fixate, de a maximiza ocuparea forței de muncă și o inflație de două procente.

Banca centrală americană dă astfel tonul pentru normalizarea politicii monetare după criza financiară. Această decizie a fost precedată de ani de o politică de lichidități ultra-lejere, cu obiectivul de a pune pe picioare conjunctura eocnomică. Yellen crede că dobânda cheie poate ajunge la 1,4% până la sfârșitul anului 2017, la 2,1% până la finalul anului 2018 și 2,9% în 2019.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Notenbank-erhoeht-Leitzins-article19331621.html

  1. Atac asupra datelor a un miliard de utilizatori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 + = 66