Banca centrală americană vrea majorarea ratelor în acest an

131009192415-yellen-tapped-gi-horizontal-large-gallery

Banca centrală americană vrea majorarea ratelor în acest an

Federal Reserve din SUA a declarat că are o atitudine pozitivă în ceea ce priveşte economia Statelor Unite, confirmând că este foarte probabil să ridice ratele dobânzilor în acest an. Banca centrală a SUA a mai declarat că a fost de acord în unanimitate să mențină ratele aproape de zero în această lună, dar crede că economia are acum o bază mai puternică.

În declarația sa, Fed a remarcat faptul că piața forței de muncă, locuințelor și cheltuielile de consum s-au îmbunătăţit toate. Cu toate aceastea, banca americană nu a specificat clar când va fi făcută majorarea. Factorii de decizie politică ai băncii centrale, au anunţat de asemenea că așteaptă ca inflația să crească treptat spre ținta de 2%. Dar din nou a reiterat că va urca doar rata dobânzii de referință “, și sunt suficienţi de încrezători că inflația va ajunge la obiectivul de 2 la sută”.

Rata dobânzii a fost menţinută la un nivel record timp de șase ani și jumătate.
Decizia băncii centrale americane de a reduce rata de la un astfel de nivel scăzut în decembrie 2008 a avut ca scop stimularea creșterii economiei în contextul crizei financiare globale.

Majoritatea analiștilor se așteaptă ca prima majorare să apară în luna septembrie, Janet Yellen a subliniat faptul că orice creștere va fi determinată de cele mai recente date economice. Aceasta a spus, de asemenea, că, atunci când ratele vor începe să crească, creșterea va fi doar treptată.

http://www.bbc.com/news/business-33698679

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =