Banca centrală pierde 30 de miliarde de franci elvețieni

snb

Banca centrală pierde 30 de miliarde de franci elvețieni

Aprecierea bruscă a francului față de euro și alte monede aduce o pierdere de miliarde pentru Banca Națională a Elveției: pentru primele trei luni ale anului SNB a înregistrat o pierdere 28,6 miliarde de euro.

Slăbirea dramatică a valutelor străine față de francul elvețian a adus o pierdere de miliarde pentru Banca Națională a Elveției. Pentru primul trimestru Federal Reserve a raportat o pierdere de aproape 30 de miliarde de franci elvețieni. Acest lucru s-a datorat șocului provocat de francul elvețian la mijlocul lunii ianuarie. Până atunci Banca Națională a Elveției a avut o conexiune între cursul propriei monede și cel al monedei euro, păstrând rata de schimb a francului elvețian în mod artificial la un nivel scăzut. Iar odată cu renunțarea la această politică, francul a crescut furtunos cu circa 20%.

SNB a anunțat că pierderea poziției față de monedele străine a determinat o pierdere de 29,3 miliarde de franci. În rezervele de aur a rezultat o pierdere de valoare de un miliard de franci. Rezultatul Băncii Naționale a depins în mare măsură de dezvoltarea prețului la aur, devize sau a evoluției de pe piețele de capital, se mai spune în comunicare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Zentralbank-verliert-30-Milliarden-Franken-article15012271.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 65 = 72