Banca Iitaliei Monte dei Paschi suspendă acţiunile în urma testelor de stres

_78553010_78553009

Banca Iitaliei Monte dei Paschi suspendă acţiunile în urma testelor de stres
Două bănci din Italia, Monte dei Paschi şi Carige au suspendat tranzacţionarea de acţiuni în urma testelor de stres realizate de Autoritatea Bancară Europeană (ABE). Acțiunile Monte dei Paschi au scăzut cu 17% la începutul lunii, după ce s-a descoperit că a avut cea mai slabă performanţă în cadrul testelor oficiale de stres.

În total, 24 de 123 bănci nu au trecut testul impus de ABE cu scopul de a afla dacă acestea ar putea rezista unei alte crize financiare. Prețurile acțiunilor în cele mai multe bănci din UE au scăzut de la data publicării rezultatelor. Acțiunile Lloyds Banking Group a scazut cu 2,3% dupa ce a trecut la limită testele. Toate acțiunile bancare din Marea Britanie – Barclays, RBS, HSBC, Standard Chartered și TSB, au scăzut de asemenea.

Banca Monte dei Paschi a fost înființată în 1472 cu scopul de a acorda credite pentru “persoanele nevoiașe”. Evaluarea stării de sănătate de către ABE a fost bazată pe sănătatea financiară a băncilor de la sfârșitul anului 2013. Din cele 24 de bănci care au eșuat, 10 dintre acestea au luat măsuri pentru a sustine bilanțul în timp. Însă, mai sunt încă 14 bănci care încă au nevoie de a mobiliza mai mult capital. Patru sunt din Italia, două din Grecia, două din Beliga şi tot două din Slovenia.
http://www.bbc.com/news/business-29785093

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 32