Banca irlandeză va cădea la testul de stres

25913501

Banca irlandeză va cădea la testul de stres

Cu nerăbdare s-au așteptat în acest weekend rezultatele testelor de stres bancare ale BCE. Banca irlandeză Permanent TSB ar putea cădea cu ușurință în cazul unei noi crize, la fel precum multe alte instituții financiare europene.

Testul de stres al Băncii Central Europene a dezvăluit o gaură de capital de 800-850 milioane de euro la banca irlandeză Permanent TSB. Dar această gaură de capital a insituției ce este majoritară de stat ar putea fi redusă deja în acest an cu 200 de milioane de euro, raportează o persoană apropiată.

Statul irlandez este angajat prin 400 de milioane de euro capital hibrid la această instituție financiară, ce poate fi convertit în capital propriu băncii. Toate celelalte bănci irlandeze au trecut testul. PTSB este una din 25 de instituții financiare, din totalul de 130 de bănci majore din zona euro, care au picat acest test, spun persoane din interior. 15 dintre acestea au avut la sfârșitul anului 2013 găuri de capital, dar le-au acoperit între timp. Zece dintre acestea încă mai prezintă astfel de decalaje de capital.

Rezultatele finale ale auditului celor mai mari bănci din Europa din toate timpurile sunt încă neafișate până duminică dupa-amiază. Băncile știu însă de joi de la prânz cum s-au descurcat.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Irische-Bank-soll-bei-Stresstest-durchfallen-article13842106.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 15