Banca Mondială avertizează asupra unei crize de locuri de muncă la nivel mondial

job-board

Banca Mondială avertizează asupra unei crize de locuri de muncă la nivel mondial
Lumea se confruntă cu o criză de locuri de muncă la nivel mondial în cazul în care creşterea a ocupării forţei de muncă nu îşi schimbă traiectoria actuală, potrivit unui raport comun efectuat de Banca Mondială, Organizația Internațională a Muncii și Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.

Organizațiile spun că va fi nevoie de 600 de milioane de locuri de muncă create în întreaga lume, până în 2030 pentru a face față expansiunii populației, și nici aşa nu vor fi suficiente locuri de muncă.”Fără îndoială, ne confruntăm cu o criză de locuri de muncă la nivel global”, a declarat Nigel Twose, director senior al Băncii Mondiale pentru locuri de muncă.

Cercetarea, care a fost lansată înainte de reuniunea grupului G20, miniștrilor muncii și ocupării forței de muncă în Melbourne pe 10-11 septembrie, de asemenea, a arătat că a existat un “deficit mare și persistent”, în numărul și calitatea locurilor de muncă, ce au fost create în țările G20. Studiul a avertizat că, în ciuda unor îmbunătățiri recente, de recuperare lentă din criza financiară ce înseamnă că multe dintre economiile din G20 se confruntă în continuare cu un decalaj de locuri de muncă substanțiale, care vor persista cel puțin până în 2018.

Performanța slabă a pieței forței de muncă este, de asemenea, un pericol pentru redresarea economică, deoarece constrânge atât consumul, cât şi investițiile, cu mai mult de 100 de milioane de oameni încă șomeri în economiile G20 și 447 milioane “lucrătorii săraci” trăiesc cu mai puțin de 2 dolari pe zi în economiile G20 emergente. “Țările G20 au nevoie de locuri de muncă, mai multe și mai bune ca un fundament pentru o creștere durabilă și bunăstarea societăților lor”, se arată in raport.
http://www.ibtimes.co.uk/world-bank-warns-g20-employment-ministers-global-jobs-crisis-1464660

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 35 = 36