Banca Mondială avertizează în legătură cu creșterea ratei de către Federal Reserve

_85566267_85566266

Banca Mondială avertizează în legătură cu creșterea ratei de către Federal Reserve

Banca Mondială a avertizat țările în curs de dezvoltare să se pregateasca pentru posibile turbulențe financiare atunci când Federal Reserve va începe creşterea ratelor dobânzilor. Un nou raport al Băncii Mondiale spune că va produce probabil un impact modest asupra țărilor în curs de dezvoltare.

Dar, de asemenea, avertizează că există riscuri şi mai mari. Ratele dobânzilor din SUA au fost menţinute la minim mai mult de șase ani pentru a ajuta la creşterea economiei, însă Fed a anunţat că va creşte sigur ratele. Perspectiva a fost o preocupare majoră pentru piețele financiare tot anul.

Ţările în curs de dezvoltare vor fi probabil afectate de creşterea ratelor, iar primul pas ar putea fi iminent. Noul raport al Băncii Mondiale oferă o serie de motive pentru care ţările în curs de dezvoltare ar trebui să poată face față mişcării. În special, creșterea ratei a fost anticipată pentru o lungă perioadă de timp și este foarte probabil să fie un proces gradual.

Tarifele nu vor fi ridicate rapid. La urma urmei, dacă Statele Unite nu ar demonstra o sănătate financiară, Fed nu ar lua în considerare o creștere a ratelor, iar performanța puternică SUA este, în general, o veste bună pentru restul lumii.

Unele țări în curs de dezvoltare sunt vulnerabile. Raportul nu le-a evidenţiat clar, însă Turcia, Brazilia și Venezuela sunt în centrul atenţiei.

http://www.bbc.com/news/business-34262005

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 20